Kávová univerzita

Homepage > O kávěPerfektní kávaRecepty

www.illy.czwww.nasekava.czwww.nenechtetodojittakhledaleko.czuniverzita kávy na Facebooku

Připravili jsme pro Vás následující recepty:

clanky/spirit-of-creamSpirit of cream – Ledová káva

Ingredience

  • 30 ml illy espresso
  • 15 ml (3 čajové lžičky) illy Espresso Liqueur (kávový likér, např. Kaluha)
  • 40 cc (8 čajových lžiček) tekuté smetany
  • Ledové kostky

Příprava

Equipment needed: mixing glass, boston shaker, mixing spoon.

  • Vychlaďte vetší sklenici illy freddo.
  • Připravte mírně prodloužené espresso.
  • Vložte ledové kostky do míchací sklenice, přidejte kávový likér a espresso.
  • Rychle promíchejte a přelijte do frddo sklenice.
  • Vymixujte smetanu dokud nezhoustne.
  • Pomalu přidejte smetanu do sklenice za použití barové lžičky.
  • Ozdobte kávovým práškem.

 

clanky/illys-irish-coffeeIlly's irish coffee

Ingredience

  • 50 ml dvojitého espressa illy
  • 40 ml Irské whisky
  • 2 čajové lžičky tekutého sirupu
  • 40 ml tekuté smetany

Příprava

  • V šekru vymixujte tekutou smetanu.
  • Ve sklenici ohřejte whisky a cukrový sirup za použití trysky páry.
  • Přilijte espresso a navrch přidejte vyšlehanou smetanu.
  • Ozdobte dvěmi kávovými zrnky a zasypte trochou kakaového prášku.

Kávu lze také připravit v bezkofeinové podobě.


 

clanky/zmrzlina-s-kavouZmrzlina s kávou

Vanilková zmrzlina ponořená v horkém espressu

Ingredience

  • 30 ml illy espresso
  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny (je možné také použít zmrzlinu čokoládovou)
  • 30 ml šlehačky of whipped cream

Příprava

  • Do sklenice vložte dva kopečky vanilkové zmrzliny.
  • Přidejte espresso.
  • Přidejte šlehačku.
  • Ozdobte čokoládovými lupínky.

Kávu lze také připravit v bezkofeinové podobě.

© Copyright 2009 – LE PATIO INTERNATIONAL s.r.o. | Ochrana osobních údajů